CoderDojo tijdens Tech & Play Kids Festival   (AANMELDEN)


Bibliotheek sluit jubileumjaar groots af!

 

Woensdag 28 december sluit de Bibliotheek Eindhoven haar 100-jarig jubileum groots af met het Tech & Play Kids Festival in het Beursgebouw. Met workshops, games, experimenten en volop technische innovaties voor kids van 4- 14 jaar.
Tijdens dit fantastische festival is er ook een Coderdojo: Scratch. Deze Coderdojo vindt eenmalig plaats op deze bijzondere locatie.

 

Leer programmeren
Van 11.00u tot 16.30 uur gaan we in drie rondes met in totaal 240 kinderen aan de slag met SCRATCH:

* 11.00u – 12.30u
* 13.00u – 14.30u
* 15.00u – 16.30u

Scratch is gratis software dat ontwikkeld is om te leren hoe computers werken. De speelse presentatie, alsof je met lego aan het bouwen bent, maakt dat iedereen ermee aan de slag kan. Je kunt er van alles mee maken, bijvoorbeeld filmpjes, spelletjes, verhalen en muziek. Je eigen laptop meenemen naar de dojo is deze keer NIET nodig! Wil je van tevoren het programma Scratch al proberen, installeer dan gratis het programma via https://scratch.mit.edu/download.

 

Wat is CoderDojo?
Tijdens een CoderDojo maken kinderen op een speelse manier kennis met programmeren. Kinderen leren met behulp van animaties en achtergronden om hun eigen verhaaltjes te programmeren. Ze worden dus niet alleen technisch, maar ook creatief uitgedaagd. Dat maakt CoderDojo niet alleen leerzaam, maar ook heel leuk. Leren en lachen gaan hand in hand.

Deze extra CoderDojo in het Beursgebouw wordt georganiseerd door CoderDojo Eindhoven, Ziggo en de Bibliotheek Eindhoven en wordt technisch ondersteund door Ziggo Company.

 

 > AANMELDEN